Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Heeft u vragen over MijnOLVG of de MijnOLVG-app? Op onze webpagina MijnOLVG staan filmpjes over verschillende onderwerpen. U kunt uw vragen ook stellen aan onze medewerkers van het Patiënten Servicepunt.
Bij het plaatsen van een knieprothese zijn allerlei voorbereidingen nodig voor de operatie. Voor een goed herstel is ook na de operatie van belang dat u weet wat er nodig is. Alle informatie staat bij elkaar in dit Zorgpad Knieprothese.
Als u MijnOLVG gebruikt, ontvangt u bij elke stap bericht met een verzoek om iets te doen. Dit zijn taken in MijnOLVG.
Wanneer u nog op de wachtlijst staat, krijgt u 4 taken:
Als de operatiedatum bekend is, krijgt u de volgende 3 taken:
2 weken voor operatie krijgt u de volgende 3 taken:
Op de dag van opname en operatie krijgt u 2 taken:
Op de dag dat u naar huis gaat krijgt u 3 taken:
Tijdens uw revalidatie ontvangt u de laatste 2 taken:
U kunt alle verstuurde taken in MijnOLVG zien bij ‘To do’. Meer informatie over taken in MijnOLVG staat op de webpagina: Digitale begeleiding van de behandeling.
Meer informatie over hoe de operatie gaat, staat op de webpagina: Knieprothese operatie.
U ontvangt van ons een uitnodiging per e-mail om vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over pijn, hoe u zich voelt en hoe het gaat met bewegen. Meer informatie staat op de webpagina: PROMs vragenlijsten.
Het is belangrijk dat u de vragenlijst voor de operatie invult.
Zorg dat u uw lichaam in goede conditie houdt of brengt. Gebruik hierbij de knie-oefeningen.
Regel op tijd de praktische zaken en hulp die nodig is tijdens en na uw opname in het ziekenhuis.
Denk aan hulpmiddelen voor lopen en opstaan, vervoer, aanpassingen in huis, en hulp voor uw verzorging en huishouden.
Zorg dat u in ieder geval een hulpmiddel voor lopen in huis heeft voor de operatie. De overige hulpmiddelen zijn niet verplicht maar ondersteunen bij de revalidatie.
Alles staat bij elkaar op de webpagina: Hulp en hulpmiddelen bij een knieprothese of heupprothese.
Als u nog geen afspraak heeft voor bloedafname, maak dan zelf online een afspraak bij de afdeling Bloedafname.
U vult een vragenlijst in via patiëntenportaal MijnOLVG als voorbereiding op uw operatie. Daarna hoort u welke soort verdoving u krijgt.
Meestal hoort u dit online via MijnOLVG. Heel soms is een telefonische afspraak of een bezoek aan de polikliniek Anesthesiologie nodig. Een medewerker van de afdeling Anesthesiologie neemt dan contact met u op.
U beweegt in de eerste tijd na de operatie met krukken of een rollator. Het is handig om voor uw opname uw huis veilig te maken. U heeft dan minder kans om te struikelen of te vallen. Lees meer hierover op de webpagina: Hulp en hulpmiddelen.
Voor uw eigen veiligheid moet u voor uw behandeling of onderzoek nuchter zijn.
Dit betekent dat u niets mag eten en drinken vanaf 00.00 uur in de nacht tot aan uw behandeling of onderzoek. Zo kan er geen eten en drinken in uw luchtpijp of longen terechtkomen. Als dat wel gebeurt, kan dat gevaarlijk zijn.
Soms mag u nog wel heldere vloeistoffen drinken tot 2 uur voor uw behandeling of onderzoek. U krijgt hiervoor instructies van de anesthesioloog. Meestal krijgt u deze instructies online, via MijnOLVG.
In het ziekenhuis heeft u in ieder geval het volgende nodig:
Voor de operatie wordt u opgenomen in OLVG, locatie West.
Indien noodzakelijk wordt er in de ochtend voor de operatie nog bloed geprikt. Dit regelt de verpleegkundige van de afdeling Orthopedie.
Thuis blijft u de wasproducten neusgel, mondspoeling en wasgel gebruiken. Dit doet u tot 4 dagen na de operatie.
Begin na de operatie zo snel mogelijk met een fysiotherapeut aan uw herstel. Als u naar huis gaat ontvangt u informatie met instructies.
Na 2 weken heeft u een afspraak in OLVG. Hier controleren we de knie, de wond en de medicijnen. Ook verwijderen we de nietjes in uw knie. .
Neem de tijd voor uw herstel. De totale revalidatie duurt meestal 9 tot 12 maanden. Dit is voor iedere persoon anders.
Het herstel na het plaatsen van een knieprothese is per persoon anders. Alles staat bij elkaar op de webpagina: Herstel knieprothese en heupprothese na 1 jaar.
U ontvangt van ons 2 of 3 keer een uitnodiging per e-mail om vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over de pijn, hoe u zich voelt en hoe het gaat met bewegen. Uw antwoorden geven ons inzicht in het effect van uw behandeling. Meer informatie staat op de webpagina: PROMs vragenlijsten.
Na de operatie krijgt u nog een controle . Bedenk van tevoren of u vragen heeft. Schrijf deze zo nodig op zodat u goed bent voorbereid. Meer over het voorbereiden van uw afspraak leest u op de webpagina: Zo bent u goed voorbereid.
Bel meteen de afdeling Orthopedie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Bel op werkdagen van 08.15 uur tot 16.15 uur met de polikliniek Orthopedie. Bel op andere tijden met de verpleegafdeling Orthopedie.