Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Het team Menopauze van OLVG bestaat uit twee gynaecologen, een menopauze-arts en een physician assistant menopauze.
Op het Menopauzespreekuur zien we onder andere vrouwen met een voorgeschiedenis van psychiatrische problematiek, maar ook vrouwen met Premenstrueel Syndroom (PMS) of de ernstige vorm daarvan: Premenstrueel Dysforisch Syndroom (PMDD). Vrouwen die kanker hebben gehad, vrouwen onder de 40 jaar die in de overgang komen, of vrouwen met andere lichamelijke of mentale aandoeningen zijn ook welkom op het spreekuur.
Voor ’eenvoudige‘ overgangsklachten zonder dat er bijkomende andere factoren zijn, kunt u terecht bij uw huisarts of bij een verpleegkundig overgangsconsulente van de VVOC: www.overgangsconsulente.com.
Binnen het Menopauzespreekuur kan de expertise worden ingeschakeld van de MOP-poli (multidisciplinaire overgangsproblematiekpoli). Dit is een multidisciplinair team, bestaande uit gynaecologen, een klinisch psycholoog-seksuoloog, een klinisch neuropsycholoog, een internist-endocrinoloog, een psychiater en een neuroloog-somnoloog.
Indien nodig kan er overleg plaatsvinden met artsen uit andere disciplines, zoals een cardioloog.
Binnen de menopauzekliniek besteden we veel aandacht aan gezond ouder worden, zoals de preventie van botontkalking en hart- en vaatziekten. Wij doen ook wetenschappelijk onderzoek naar de samenhang tussen overgang, hormonen en stemmingsklachten. Daarnaast zijn we betrokken bij een groot wetenschappelijk gesubsidieerd onderzoek: het Menopauze Consortium.
Als multidisciplinair team staan we samen sterker en kunnen zo efficiënter helpen. Er wordt alleen gericht individueel behandeld, afhankelijk van welke klachten er spelen. Vanuit de multidisciplinaire aanpak is het mogelijk dat u afspraken heeft met verschillende specialisten of een afspraak heeft waar meerdere specialisten bij aanwezig zijn.
Voor behandeling bij onze menopauzekliniek heeft u een verwijzing van uw huisarts of een andere arts nodig. In verband met opgelopen wachttijden hebben wij op dit moment een patiëntenstop voor alle patiënten met hierboven genoemde klachten.