Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De achillespees zit aan de achterkant van uw enkel. De achillespees verbindt uw kuitspier met uw hiel. Bij een krachtige of snelle beweging, kan de achillespees scheuren. Dit heet een achillespeesruptuur. Dit kan voor een plotselinge scherpe pijn zorgen aan de achterkant van de enkel, onderaan de kuit. Door de achillespeesruptuur kunt u uw voet niet meer goed bewegen. U kunt niet of niet goed lopen. Ook kunt niet meer op uw tenen staan.
links: normale achillespees
rechts: gescheurde achillespees
Als uw achillespees gescheurd is, krijgt u op de Spoedeisende Hulp gips. Het gips zet de voet in spitsstand. Dit betekent dat uw voet gestrekt naar beneden staat: alsof u op uw tenen staat. Het gips zorgt ervoor dat er geen spanning op de achillespees staat.
Op de eerste werkdag nadat u op de Spoedeisende Hulp was, neemt een arts contact met u op. U bespreekt dan met de arts het plan voor de verdere behandeling.
Er zijn 2 mogelijkheden:
Met beide behandelingen geneest u goed. Het herstel is ongeveer even lang.
brace
Achillotrain
Het is belangrijk om na de behandeling van een achillespeesruptuur fysiotherapie te doen. Dit geldt voor beide behandelingen. Uit onderzoeken blijkt dat mensen die goed oefenen met de fysiotherapeut beter herstellen.
U krijgt de verwijzing voor fysiotherapie van de arts. U kunt zelf een fysiotherapeut dicht bij u in de buurt uitzoeken.
Het kiezen van de juiste behandeling kan lastig zijn. Bespreek uw vragen met de arts tijdens de telefonische afspraak na uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp. De arts geeft u ook advies over de veiligheid van een operatie. Bijvoorbeeld als u een andere ziekte heeft.
Bel na een operatie ook bij deze klachten:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Traumachirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Traumachirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Gipskamer, locatie Oost, P3
020 599 29 63 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl
Gipskamer, locatie West, route 6
020 510 80 28 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl
Als de polikliniek niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.