Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Beademing kan het leven van een patiënt redden. Beademing geeft een patiënt ook tijd om te genezen. Bij beademing regelt een beademingsmachine de ademhaling van de patiënt. De beademingsmachine blaast zuurstof in de longen en verwijdert koolstofdioxide uit de longen.
Er zijn verschillende redenen voor beademing met een beademingsmachine.
Beademing van een patiënt met een beademingsmachine kan op 2 manieren:
Kijk voor meer informatie op de webpagina: Beademing met een tracheostoma.
Meer uitleg over beademing met een beademingsmachine ziet u in het volgende filmpje:
Zodra het buisje uit de mond is, kan de patiënt weer praten.
Het kan prettig zijn voor de patiënt om even ergens anders aan te denken. U kunt de patiënt op de volgende manieren afleiding bieden:
Door het buisje is slikken moeilijk.
De patiënt krijgt via een dun slangetje direct voeding in de maag. Dat heet sondevoeding.
Drinken is ook moeilijk. De patiënt kan zich verslikken. Drinken kan en mag alleen onder begeleiding van de verpleegkundige.
Als de patiënt voldoende hersteld is en weer zelf kan ademen, verwijdert de verpleegkundige het buisje uit de mond. De patiënt kan dan weer praten, maar kan een paar dagen hees zijn.
Als de ademhaling lang ongeveer 2 weken is overgenomen door de beademingsmachine, zijn de ademhalingsspieren verslapt. De patiënt moet deze ademhalingsspieren opnieuw trainen. De patiënt krijgt hulp van de fysiotherapeut.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? De vertegenwoordiger of contactpersoon van de patiënt kan de Intensive Care altijd bellen.
Intensive Care, locatie Oost
020 599 30 07 (dag en nacht bereikbaar)
Intensive Care, locatie West, route 26
020 510 87 19 (dag en nacht bereikbaar)