Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Na uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp of Gipskamer gaat u naar huis met gips, verband of een brace. Vaak bespreekt de zorgverlener op de Spoedeisende Hulp met u een plan voor de behandeling. Soms is meer onderzoek nodig voor de behandeling.
De eerste werkdag na uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp of Gipskamer bespreekt het medisch team onder leiding van een medisch specialist uw situatie.
Na de bespreking zijn er 3 mogelijkheden:
Let op: in het weekend en tijdens feestdagen is er geen bespreking. Als u op vrijdag, zaterdag of zondag in het ziekenhuis bent geweest, dan bellen we u op maandag.
Afhankelijk van uw situatie zijn er meerdere mogelijkheden voor behandeling.
Als u niet meer op controle hoeft te komen, dan krijgt u tijdens het telefoongesprek informatie over het herstel van uw breuk of letsel.
Heeft u tijdens uw herstel vragen? Dan kunt u bellen met de polikliniek Traumachirurgie van OLVG.
Soms zijn afspraken nodig voor controle van uw herstel. We plannen de afspraken al voor u in. U hoort in het telefoongesprek wanneer de eerste afspraak is. U krijgt over deze afspraak ook een bericht in MijnOLVG of per post. U kunt al uw afspraken zien in MijnOLVG.
Als het medisch team een operatie adviseert, bespreekt de arts dit met u in het telefoongesprek. De arts geeft u uitleg en informatie over de operatie. Bijvoorbeeld over het herstel en mogelijke risico’s. U hoort dan ook of de operatie in dagbehandeling kan gebeuren of dat u 1 of meerdere nachten in het ziekenhuis moet blijven.
Zorg dat de juiste gegevens bekend zijn bij OLVG zoals uw telefoonnummer en het telefoonnummer van uw contactpersoon. De arts kan u anders niet bellen.
De baliemedewerker van SEH past uw gegevens zo nodig meteen aan.
Het type behandeling en hoe lang het duurt voor u bent hersteld, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het soort letsel. Dit kan per persoon verschillen.
Vaak heeft u 1 of meerdere afspraken voor controle. Er zijn 3 soorten afspraken:
Heeft u vragen over uw afspraken? Bel dan met de polikliniek Traumachirurgie.
Soms maken we een röntgenfoto tijdens uw behandeling om de stand van de breuk en de genezing goed te kunnen zien.
Als u een operatie nodig heeft, bespreekt uw arts hoe de operatie zal gaan en wat u kunt verwachten. De arts bespreekt ook met u welke technieken of materialen bij de operatie nodig zijn.
U vult een vragenlijst in via patiëntenportaal MijnOLVG als voorbereiding op uw behandeling of onderzoek. Daarna hoort u welke soort verdoving u krijgt.
Meestal hoort u dit online via MijnOLVG. Heel soms is een telefonische afspraak of een bezoek aan de polikliniek Anesthesiologie nodig. Een medewerker van de afdeling Anesthesiologie neemt dan contact met u op.
Kijk voor meer informatie op de webpagina: Verdoving bij een onderzoek of operatie.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 4 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 4 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Digitale wondcontrole
Als u een belafspraak heeft voor controle na uw operatie, krijgt u 3 dagen voor uw afspraak een bericht via MijnOLVG. Wij vragen u in dit bericht om foto’s van de wond te uploaden. Ook stellen we 5 vragen over de wond. De arts bespreekt de foto’s van de wond en de antwoorden op de vragen tijdens de belafspraak met u. U hoeft dan dus niet voor controle naar het ziekenhuis te komen.
Heeft u klachten door het gips? Bijvoorbeeld pijn die erger wordt, een drukkend gevoel of een probleem met het gips zelf. Kijk dan op de pagina Arm of been in het gips. Blijft u klachten houden, neem dan contact op met de Gipskamer.
Neem meteen contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Traumachirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Traumachirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 79 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Gipskamer, locatie Oost, P3
020 599 29 63 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl
Gipskamer, locatie West, route 6
020 510 80 28 (op werkdagen van 08.00 tot 16.15 uur)
gipskamer@olvg.nl
Operatieplanning Chirurgie
020 510 87 45
Als de afdeling niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.