Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Om te kunnen bewegen, trekken uw spieren samen. Na een beweging verslappen de spieren weer. Soms kunnen de spieren niet goed verslappen of blijven ze samentrekken. Dit heet een spasme. U kunt spasmen hebben op verschillende plekken. Zo kunt u last hebben van blefarospasme in uw ooglid, hemifacialisspasme in uw gezicht of torticollisspasme in uw nek.
Botuline toxine verslapt de spieren en stopt de verbinding tussen de spieren en de zenuwen. Zo krijgt u geen spasmen. Een behandeling met botuline toxine krijgt u via een injectie.
Botuline toxine werkt niet voor altijd. Het lichaam herstelt de verbindingen met de zenuwen. U krijgt dan weer spasmen. U krijgt daarom ongeveer elke 3 maanden een behandeling met botuline toxine.
Bent u zwanger, bloedt u veel of gebruikt u bloedverdunners? Meld dit voor uw behandeling bij uw arts. Als het nodig is, krijgt u een nieuwe afspraak
U hoeft zich niet voor te bereiden op de behandeling. Als u injecties in uw nek krijgt, draag dan op de dag van de behandeling geen kleding met hoge kraag.
Als u klachten heeft na de injectie, schrijft uw arts dit op in uw dossier. Ook bekijkt de arts hoe goed de behandeling werkt. Zo kan de arts u meer of minder botuline toxine geven bij uw volgende behandeling.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Afdeling Klinische Neurofysiologie, locatie Oost, B1
020 599 30 39 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Afdeling Klinische Neurofysiologie, locatie West, route 33
020 510 83 20 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)