Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een CT-scan maakt in 1 keer foto’s van alle kanten van de binnenkant van een lichaamsdeel. Een CT-scan gebeurt met röntgenstralen. Met een CT-scan is het mogelijk om ziektes of afwijkingen op te sporen. De hoeveelheid straling is klein en niet gevaarlijk.
Als het nodig is, mag u bij uw kind blijven tijdens het onderzoek. U moet wel afstand houden tijdens het onderzoek. Als u zwanger bent, meld dit dan aan de laborant.
Soms blijkt dat uw kind niet rustig genoeg is. Het onderzoek kan dan niet doorgaan. In overleg met de arts krijgt u dan een nieuwe afspraak.
Soms is het nodig dat uw kind tijdens het onderzoek jodiumhoudend contrastmiddel krijgt via een infuus in een bloedvat. Wanneer dit nodig is, controleren wij van tevoren de nierfunctie. Dit gebeurt door bloedonderzoek. Als er extra maatregelen nodig zijn, nemen wij contact met u op.
Heeft uw kind een allergische reactie gehad na jodiumhoudend contrastmiddel bij een eerder onderzoek? Meld dit dan voor het onderzoek aan uw arts.
Op het moment dat uw kind het contrastmiddel krijgt, merkt het:
Deze bijwerkingen verdwijnen binnen een paar minuten.
Voor het onderzoek is het soms nodig om een contrastmiddel in te spuiten via een infuus. Uw kind krijgt een infuus in een bloedvat in de arm. Uw kind kan een warm gevoel krijgen in het lichaam en een smaak van metaal in de mond. Ook kan uw kind het gevoel krijgen dat hij aan het plassen is. Dit gebeurt niet echt.
Met contrastmiddel zijn de bloedvaten en organen beter te zien.
Uw kind mag na het onderzoek meteen naar huis. Soms moet een kind voor het onderzoek 1 dag in het ziekenhuis blijven. Dit is alleen nodig bij een onderzoek met contrastvloeistof of als uw kind een rustgevend middel krijgt.
De uitslag van het onderzoek is niet meteen bekend. De arts die het onderzoek heeft aangevraagd, bespreekt de uitslag met u.
Na het onderzoek is er een hele kleine kans dat uw kind een allergische reactie krijgt op het jodiumhoudend contrastmiddel. Uw kind krijgt dan bijvoorbeeld huiduitslag, jeuk of moet vaak niezen.
De klachten gaan vaak binnen 1 dag vanzelf over. Als de klachten na 1 dag niet overgaan of uw kind heeft meer klachten neem dan contact op met afdeling Radiologie. 's Avonds of in het weekend belt u met de huisartsenpost.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Afdeling Radiologie, locatie Oost, C1
020 599 33 25 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
radiologieoosterpark@olvg.nl
Afdeling Radiologie, locatie West, route 15
020 510 88 98 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
radiologie.afdeling@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie Oost, P4
020 599 30 38 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie West, route 32
020 510 88 90 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl
Afdeling Kindergeneeskunde, locatie West, route 24
020 510 89 07 (dag en nacht bereikbaar)