Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Tijdens de training krijg je informatie en oefeningen van een urotherapeut. Een urotherapeut is een zorgverlener die je kan leren om droog te blijven.
Als het niet goed lukt om je plas op te houden, heet dat incontinentie.
De urotherapeut geeft informatie over het plassen, zoals:
Je krijgt oefeningen en speciale opdrachten mee voor thuis bijvoorbeeld meten hoeveel je plast. De opdrachten kunnen voor ieder kind anders zijn.
De urotherapeut belt je regelmatig om te horen hoe het gaat met de oefeningen. Je kunt dan ook je vragen stellen of de volgende stap bespreken.
Kom met een volle blaas op je afspraak op de Kinderpolikliniek. Voor de afspraak is het nodig dat je in het ziekenhuis plast op een speciale wc.
Je krijgt informatie over de blaastraining en over de volgende onderwerpen:
Neem de tijd om naar de wc te gaan. Hoe rustiger, hoe beter. Gebruik een speciale verkleiner als de wc-bril te groot is.
Als je blaas bijna vol is, geeft je blaas een seintje. Dit is een waarschuwing. Soms krijg je ook een seintje als je blaas niet vol is.
Je gaat pas naar de wc als je voelt dat je moet plassen. Voordat je naar de wc gaat, vraag je aan jezelf: 123 moet ik wel of moet ik nie(t)?
Probeer het verschil te leren voelen tussen een lege blaas en een volle blaas. Als je voelt dat je blaas bijna vol is, ga je naar de wc om te plassen.
Je gaat ongeveer 7 keer per dag naar de wc om te plassen op de volgende momenten:
Als je op een ander moment echt voelt dat je naar de wc moet, ga dan ook. Probeer te voelen of je je blaas echt vol is en denk aan 1, 2, 3, moet ik wel of moet ik nie(t)?
Kijk op de wc in je onderbroek of je nog droog bent.
Na het plassen op de wc is het belangrijk om je goed af te vegen.
Genoeg drinken is belangrijk. Vocht zorgt voor:
Het is belangrijk om elke dag ongeveer 7 bekers van 200 ml te drinken. Dat is ongeveer 1,5 liter. Je drinkt op de volgende momenten:
Verdeel het drinken over de dag. Stop 2 uur voor het slapen gaan met drinken. Drink zo weinig mogelijk drankjes met prik. Door de prik krijgt je blaas meer prikkels en geeft dan eerder een seintje.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie Oost, P4
020 599 30 38 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie West, route 32
020 510 88 90 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl