Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een drukplek ontstaat als er te veel druk op de huid komt. Door druk worden kleine bloedvaten dichtgedrukt en gaat de huid kapot. U krijgt dan op die plek een blaar of een wond. Ook het vet, de spieren, de pezen en het bot onder uw huid kunnen stuk gaan.
Pijn en rode plekken op de huid kan een begin zijn van een drukplek. Vertel het aan de verpleegkundige als de roodheid niet weggaat als u erop drukt.
Voor uw herstel is het belangrijk dat er geen drukplek ontstaat. Als dat toch gebeurt, is goede zorg erg belangrijk. Een juiste behandeling zorgt ervoor dat de drukplek niet erger wordt.
De zorgmedewerkers van de afdeling houden goed in de gaten of er bij u een drukplek ontstaat. Ook is er een gespecialiseerde verpleegkundige decubituspreventie en wondzorg die de zorgmedewerkers ondersteunt bij de behandeling en bij het voorkomen van drukplekken.
Uw zorgverlener controleert of u een verhoogd risico op een drukplek heeft. Bij een risico op een drukplek heeft u soms een speciaal matras of een zitkussen nodig.
Om geen drukplek te krijgen, kunt u het volgende doen:
Verplaats elke 15 minuten uw gewicht van de ene bil naar de andere bil en blijf een paar tellen zo zitten.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan uw arts of verpleegkundige van de afdeling waar u in behandeling bent. Dit kan via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.