Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij een hartritmestoornis klopt uw hart niet regelmatig. Uw hart kan ook te langzaam of te snel kloppen. U kunt dan klachten krijgen zoals hartkloppingen, een lage bloeddruk, duizeligheid, benauwdheid, transpireren en u onwel voelen. Atriumfibrilleren, ook wel boezemfibrilleren genoemd, is de meest voorkomende hartritmestoornis.
Aanvallen van een hartritmestoornis kunnen een paar minuten duren, maar soms ook een paar uur. Bij een hartritmestoornis kunt u verschillende klachten krijgen zoals:
Als herstel van het hartritme niet lukt met medicijnen, kunt u een ECV krijgen. Bij een ECV krijgt u een elektrische schok. Dit is een veilige manier om het hartritme proberen te herstellen.
U bent onder narcose als u een schok met een defibrillator krijgt. Een defibrillator is een apparaat dat een elektrische schok kan geven om uw hartritme te herstellen. Het hart start dan opnieuw op.
Of de behandeling lukt, hangt af van de leeftijd van de patiënt, de duur van de hartritmestoornis en of er nog andere hartproblemen zijn.
Als de behandeling slaagt, is de hartritmestoornis weg. Soms blijft u last houden van uw klachten. Als uw klachten blijven na uw ECV bespreekt de cardioloog met u welke behandelingen er eventueel mogelijk zijn.
Wij vragen u in de periode voor uw ECV gebruik te maken van de Thuismeten app. Deze app is eenvoudig te gebruiken op een mobiele telefoon. Een medewerker neemt binnenkort telefonisch contact met u op over het gebruik van de Thuismeten app.
U gaat de Thuismeten app gebruiken om:
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
De arts bespreekt met u hoe de ECV is gegaan. Als het nodig is kunt u de ECV later nog een keer krijgen.
U mag tot 24 uur na de ECV:
Bel met de Eerste Harthulp, locatie West, als u merkt dat uw hartslag weer onregelmatig of snel is. U heeft dan misschien medicijnen of een extra behandeling nodig.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Eerste Harthulp (EHH), locatie West, route 36
020 510 81 38 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)