Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Tijdens de operatie krijgt u een kunststof slangetje in de buikholte. Dit slangetje heet: katheter. Via de katheter kan spoelvloeistof in en uit de buikholte lopen. De spoelvloeistof neemt afvalstoffen en vocht op vanuit het bloed.
Tijdens een operatie brengt de arts de helft van de katheter in uw buikholte. De andere helft van 20 centimeter steekt uit uw lichaam. De plek waar de katheter uit de buik komt heet: de huidpoort. Na de operatie moet de katheter nog vastgroeien. Dit duurt meestal 2 weken.
De arts zet met een stift een kruisje op de buik waar de katheter komt.
De arts plaatst de katheter in uw buik en maakt deze vast. De katheter kan dan niet meer verschuiven.
Na de operatie brengt een verpleegkundige u naar de uitslaapkamer. Als u zich goed voelt gaat u naar de afdeling. Een verpleegkundige controleert of de vloeistof goed door de katheter kan lopen. U krijgt uitleg over het thuis verzorgen van de wond.
U blijft meestal 1 dag in het ziekenhuis. U mag nog niet zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer. Vraag of iemand u met de auto naar huis brengt.
Iedere operaties heeft risico’s. Bel meteen de afdeling Dialyse als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Afdeling Dialyse, locatie West
020 510 83 90 (op werkdagen van 07.30 tot 16.00 uur)
dialyse.secretariaat@olvg.nl
Als de afdeling niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.