Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij een klapvoet kunt u uw voet en tenen niet goed optillen. Als u loopt, zakt uw voet naar beneden. U kunt hierdoor makkelijk struikelen. Soms lukt lopen helemaal niet.
Veel mensen met een klapvoet krijgen pijn in het onderbeen en de voet. Ook kunt u juist een verdoofd gevoel in dit gebied krijgen.
Een klapvoet ontstaat door een irritatie van de zenuw aan de voorkant van uw onderbeen. Deze zenuw heet ook wel de kuitbeenzenuw.
De zenuw van uw kuitbeen loopt van uw knie naar uw tenen. Deze zenuw komt soms klem te zitten. Dit kan bijvoorbeeld als u lange tijd op bed moet liggen of veel in kleermakerszit of op de hurken zit. U krijgt dan een klapvoet.
Als de zenuw van uw kuitbeen klem zit, krijgt u 1 of meer onderzoeken:
Er is geen behandeling voor een klapvoet. Meestal gaat een klapvoet binnen 3 maanden helemaal of bijna helemaal over. Als de zenuw van uw kuitbeen beschadigd is, kan deze soms niet helemaal genezen.
Het belangrijkste is om zo snel mogelijk minder druk op de zenuw van uw kuitbeen te krijgen. Met uw arts bespreekt u welke houdingen en activiteiten goed zijn voor u.
U krijgt vaak ook een spalk. De spalk geeft stevigheid aan uw voet. U kunt de spalk in een platte schoen dragen.
Als u voelt dat u niet helemaal stabiel loopt, kunt u een wandelstok of krukken gebruiken.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Neurologie, locatie Oost, P3
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)
Polikliniek Neurologie, locatie West, route 12
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)
Polikliniek Neurologie, locatie Spuistraat 239
020 510 88 83 (op werkdagen van 08.15 tot 16.30 uur)