Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een neuro-endocriene tumor zit vaak in de blinde darm, soms in de maag, dunne darm, dikke darm en longen. Een neuro-endocriene tumor kan snel of langzaam groeien. Soms duurt het jaren voordat een neuro-endocriene tumor klachten veroorzaakt. Als de neuro-endocriene tumor snel groeit, is er meer kans dat de tumor kwaadaardig is. Soms kunnen de kankercellen ook op andere plekken in het lichaam gaan zitten. Deze kankercellen op andere plekken in uw lichaam heten uitzaaiingen. De uitzaaiingen ontstaan vaak in de lymfeklieren en in de lever. Meestal groeien de kankercellen langzaam.
Een neuro-endocriene tumor heet ook wel NET, de afkorting van neuro-endocriene tumor. Een andere naam is carcinoïd tumor.
Klachten zijn bijvoorbeeld:
Er kunnen diverse onderzoeken nodig zijn om vast te kunnen stellen of u een neuro-endocriene tumor heeft. De arts laat uw bloed en urine onderzoeken. Soms wil de arts de binnenkant van uw lichaam kunnen zien en onderzoeken. Uw arts bespreekt met u welke onderzoeken u krijgt.
Als uit de onderzoeken blijkt dat u een neuro-endocriene tumor heeft, bespreekt uw arts met u welke behandeling mogelijk is. Een neuro-endocriene tumor is te behandelen met medicijnen, met een operatie, of met een combinatie van medicijnen en een operatie.
Soms krijgt u de behandeling in OLVG, maar meestal in Amsterdam UMC of het Antoni van Leeuwenhoek.
U kunt proberen opvliegers en blozen minder vaak te laten ontstaan. Let dan op het volgende:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten, locatie Oost, P1
020 510 87 77 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
MDL-polikliniek@olvg.nl
Polikliniek Maag-, Darm en Leverziekten, locatie West, route 14
020 510 87 77 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
MDL-polikliniek@olvg.nl