home

Neus- en keelamandelen verwijderen bij volwassenen : u kunt hiervoor terecht bij Keel-, Neus- en Oorheelkunde

Soms raken amandelen ontstoken en worden dan dik en pijnlijk, hetgeen kan samengaan met koorts. Een ontstoken amandel kan ook andere ziektes veroorzaken, zoals middenoorontsteking of regelmatige verkoudheid. Daarom worden amandelen vaak verwijderd, 'geknipt'.

Let op: 

Als de patiënt koorts of een infectieziekte heeft, kan de behandeling niet doorgaan. Graag telefonisch melden bij de polikliniek KNO. Een lichte verkoudheid zonder koorts is geen probleem.

Verloop

text-basics

Voorbereiding

Medicijngebruik

Geef de patiënt gedurende een week voor de ingreep geen aspirine of aspirinehoudende middelen, omdat deze de bloedstolling beïnvloeden. Gebruikt de patiënt medicijnen via uw huisarts of specialist, laat deze dan met een klein slokje water innemen. Niet met melk! Gebruikt de patiënt medicijnen voor astma, deze kunnen zoals gewoonlijk genomen worden.

 

De behandeling

In de wachtkamer kan de patiënt zich uitkleden. Sokken en ondergoed kunnen aanblijven. We geven de patiënt een drankje te drinken dat zorgt voor minder speekselvorming. De behandeling zelf duurt enkele minuten.

Na de behandeling

De patiënt wordt direct na de behandeling wakker. Er kan nog bloed uit neus en mond komen. Dit wordt zo snel mogelijk door een verpleegkundige schoongemaakt.

Naar huis

De patiënt mag al snel na de behandeling naar huis.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van OLVG. Laatst gewijzigd: