Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Het bot boven de tanden en kiezen in de bovenkaak kan erg dun zijn.
Bij het verwijderen van een kies of tand kan daarom een opening ontstaan tussen de mondholte en de neusbijholte.
Door de opening kan speeksel in de neusbijholte komen. Speeksel in de neusbijholte kan een ontsteking veroorzaken.
Na het verwijderen van een kies of tand in de bovenkaak controleert de arts of u een opening heeft tussen de mondholte en de neusbijholte.
De arts kan dan dezelfde dag nog de opening sluiten.
Als de opening er al langer zit of als er een infectie bij de opening zit kan het nodig zijn om de holte te spoelen. De arts bespreekt dit met u.
U moet dan een paar keer terugkomen naar de polikliniek Mondziekten, Kaakchirurgie en Aangezichtschirurgie.
De arts vraagt u om uw neus te snuiten met uw neus dicht. De arts hoort dan of er een opening tussen de mondholte en neusbijholte is.
Als de arts de opening ziet tijdens het verwijderen van een tand of kies in de bovenkaak, dan sluit hij de opening meteen. De verdoving is dan nog niet uitgewerkt. U krijgt dus niet opnieuw verdoving.
Als u zich goed voelt, mag u na uw behandeling meteen naar huis. U kunt zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer.
Uw kaak is nog een paar uur verdoofd. Door de verdoving kunt u niet voelen of iets te heet is om te eten of drinken. Wees daarom voorzichtig met warm eten en drinken.
Uw wang kan na de behandeling wat dikker worden. Soms krijgt u ook een blauwe plek.
Het helpt om het de eerste uren na de behandeling uw wang goed te koelen.
Het is belangrijk dat u de wond schoonhoudt. Poets daarom goed uw tanden en kiezen. Spoel 2 keer per dag rustig uw mond met kraanwater. U blijft spoelen tot de opening is gesloten.
De dag van de behandeling en de dag erna kan er nog wat bloed uit uw neus of mond komen. Dit is normaal en het bloeden houdt vanzelf op. Als het tandvlees nog niet is genezen, kijk dan goed uit met grote drukverschillen. Het is belangrijk dat u zich aan de volgende instructie houdt:
Iedere ingreep heeft risico’s. Bij het dichtmaken van een opening tussen de mondholte en de neusbijholte bestaat een kleine kans op een ontsteking of bloeding.
Bel meteen de polikliniek Mondziekten, Kaakchirurgie en Aangezichtschirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), locatie Oost, P4
020 599 36 01 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kaakchirurgie@olvg.nl
Polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), locatie West, route 1
020 599 36 01 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kaakchirurgie@olvg.nl
Als de polikliniek Mondziekten, Kaakchirurgie en Aangezichtschirurgie niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG. Vertel dan altijd dat u door een MKA-chirurg behandeld bent.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.