Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Aambeien zijn bobbeltjes aan de binnenkant van uw endeldarm, vlak voor de uitgang van de anus. Aambeien heten ook hemorroïden. Aambeien kunnen ook gaan zakken en buiten de anus komen. Aambeien ontstaan door druk op de anus. Bijvoorbeeld als u hard perst of veel hoest. U merkt dat u aambeien heeft als u jeuk of pijn heeft bij uw anus. Soms voelt u ook een bobbeltje bij uw anus. Ook kunt u een beetje bloed of slijm bij uw poep zien.
De klachten bij aambeien zijn soms dezelfde klachten als bij andere problemen aan uw endeldarm of anus. Om zeker te weten of u aambeien heeft, krijgt u eerst een onderzoek. Het onderzoek heet een proctoscopie.
Soms is er nog een onderzoek nodig. Dit onderzoek kan een kijkonderzoek van de dikke darm zijn of een röntgenfoto.
Vaak gaan aambeien vanzelf weg, maar niet altijd. Als u veel last heeft van aambeien kunt u soms een operatie krijgen.
Bij een operatie bij aambeien snijdt de arts slijmvlies weg van de aambeien. Hierdoor heeft u minder last. U bent 1 dag in het ziekenhuis voor een operatie bij aambeien.
Voor de operatie moet u een klysma gebruiken. Dit is een medicijn in een kleine tube. Dit medicijn zorgt ervoor dat het einde van uw dikke darm schoon wordt.
Breng 2 uur voor het onderzoek het klysma in uw anus:
Voor de operatie krijgt u een narcose.
Na de operatie gaat u een tijdje naar de uitslaapkamer om wakker te worden. De uitslaapkamer heet Recovery. De zorgverleners controleren uw hart, bloeddruk en ademhaling. Als het nodig is, krijgt u medicijnen tegen de pijn. Als de controles goed zijn, brengt een verpleegkundige u naar de Dagbehandeling.
Als u zich goed voelt, mag u dezelfde dag naar huis.
Zelf autorijden of reizen met het openbaar vervoer raden wij af. Vraag of iemand u naar huis brengt.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Iedere operatie heeft risico’s. Bij deze operatie bestaat een kleine kans op een bloeding, infectie, trombose of een longontsteking.
Bel meteen de polikliniek Chirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Chirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
chirurgie@olvg.nl
Polikliniek Chirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de polikliniek Chirurgie niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Dagbehandeling of Verpleegafdeling Chirurgie.
Dagbehandeling A3, locatie West, route 31
020 510 82 33 (op werkdagen van 06.45 tot 20.00 uur)
Verpleegafdeling Chirurgie B5, locatie Oost
020 599 25 03 (bij spoed dag en nacht bereikbaar)
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.