Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De ziekte van Dupuytren begint meestal met knobbels of deuken aan de binnenkant van de hand. Dit kan een vervelend gevoel geven bij het gebruik van de hand. Later ontstaan er zwellingen in het bindweefsel dat over de gewrichten in uw hand groeit. De vinger kan dan krom worden en u kunt de vinger niet meer goed strekken. De oorzaak van de ziekte van Dupuytren is nog niet bekend.
De ziekte van Dupuytren is niet te genezen. U kunt soms een operatie krijgen, zodat u uw hand of handen weer kunt gebruiken. Er zijn 2 soorten operaties. Uw plastisch chirurg bespreekt welke operatie voor u geschikt is.
Bij selectieve fasciëctomie verwijdert de arts de zwellingen uit uw hand. De operatie gebeurt na het verdoven van uw arm of onder narcose. De snijwond is niet recht, maar met een aantal schuine sneetjes. U heeft dan minder last van trekkende littekens. U krijgt niet-oplosbare hechtingen.
Bij naaldfasciotomie prikt de arts een paar keer met een naald in de zwellingen van uw hand. De operatie gebeurt met plaatselijke verdoving.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 6 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 6 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Welke verdoving u krijgt, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Uw plastisch chirurg bespreekt dit met u. De volgende verdovingen zijn mogelijk:
Na het verwijderen van de zwellingen zijn er de volgende mogelijkheden:
U gaat eerst naar de uitslaapkamer of naar de afdeling voor controle.
U krijgt de operatie met een plaatselijke verdoving, op de behandelkamer polikliniek.
Na de behandeling mag u meteen weer naar huis.
Zelf autorijden of fietsen raden wij af.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Als u zich goed voelt, mag u meteen naar huis. U mag nog niet zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer. Vraag of iemand u met de auto naar huis brengt.
Iedere operaties heeft risico’s. Bij deze operatie bestaat een kleine kans op een infectie of een bloeding.
Bel meteen de afdeling Plastische Chirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Plastische Chirurgie, locatie Oost, P4
020 510 86 70 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de polikliniek niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar verpleegafdeling B5.
Verpleegafdeling Plastische Chirurgie, locatie Oost, B5
020 599 25 03 (dag en nacht bereikbaar)
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.