Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De ulnaris zenuw loopt door een soort kanaaltje. Het kanaal van Guyon zit in de pols, aan de kant van de pink. Als de zenuw in het kanaal van Guyon in de knel zit, kunt u klachten krijgen aan uw pink, ringvinger en soms aan uw hand. De volgende klachten zijn mogelijk: pijn, stijve vingers, tintelingen en verlies van spierkracht. De ulnaris zenuw heet ook wel de nervus ulnaris.
De arts onderzoekt uw hand, pols en elleboog. Vaak krijgt u een electromyogram of EMG. Dit onderzoek meet de werking en de kracht van de spieren en zenuwen in uw pols. Soms maakt een medisch fotograaf een foto van uw pols.
Als een behandeling met een brace of medicijnen met ontstekingsremmers niet helpen tegen de klachten, kunt u soms een operatie krijgen. Welke operatie voor u geschikt is bespreekt de arts met u.
Tijdens de operatie maakt de arts ruimte in het kanaal van Guyon. De zenuw krijgt meer ruimte en u krijgt minder klachten.
De behandeling van het kanaal van Guyon heet ook wel decompressie van het kanaal van Guyon.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 6 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 6 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Voor de operatie krijgt u een verdoving. Dit kan een plaatselijke verdoving of narcose zijn.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Iedere operatie heeft risico’s. Bij deze operatie bestaat een kleine kans op een infectie of een bloeding. Het gebied rond het litteken kan de eerste maanden gevoelig zijn. Na de operatie is de pols vaak stijf en dik. Dit gaat meestal vanzelf weer over.
Bel meteen met de afdeling Plastische Chirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Plastische Chirurgie, locatie Oost, P4
020 510 86 70 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de polikliniek niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar verpleegafdeling B5.
Verpleegafdeling Plastische Chirurgie, locatie Oost, B5
020 599 25 03 (dag en nacht bereikbaar)
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.