Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij sommige breuken is een pen, plaat of schroef nodig om het bot goed te laten herstellen. Dit noemen we osteosynthesemateriaal.
Osteosynthesemateriaal kan meestal in uw lichaam blijven zitten. Soms kan dit niet. Bijvoorbeeld als u klachten krijgt, of als er een infectie ontstaat.
Als dit bij u zo is, dan kan het osteosynthesemateriaal met een nieuwe operatie worden verwijderd.
Hoe lang deze operatie duurt, hangt af van de hoeveelheid osteosynthesemateriaal en de plaats van het osteosynthesemateriaal in uw lichaam. Uw arts vertelt u hier meer over.
Rookt u? Voor uw herstel is het beter om te stoppen met roken rond de operatie. Als u niet rookt heeft u minder kans op complicaties zoals een ontsteking. Stop als het kan 4 weken voor uw operatie met roken. Rook niet tot minstens 4 weken na de operatie. Kijk voor meer informatie op de webpagina: Roken en een operatie. |
Als er osteosynthesemateriaal uit uw been wordt verwijderd, heeft u krukken nodig.
Zorg dat u vóór uw operatie krukken in huis heeft.
Neem de krukken mee als u naar ziekenhuis gaat voor uw operatie.
U kunt krukken huren bij verschillende organisaties.
Kijk voor meer informatie over krukken huren op de website van Gemeente Amsterdam.
Scheer de plek waar u de pen, plaat of schroeven heeft niet in de 5 dagen voor uw operatie. Door het scheren kunnen er wondjes ontstaan, die kunnen ontsteken.
Als het nodig is om plek waar u de pen, plaat of schroeven heeft te scheren, gebeurt dat in het ziekenhuis.
Zorg ervoor dat u paracetamol in huis heeft. U krijgt op de polikliniek ook een recept mee voor pijnstillers. Haal deze pijnstillers op vóór uw operatie op of laat iemand de pijnstillers voor u ophalen. U kunt de pijnstillers ophalen bij uw eigen apotheek of de apotheek van OLVG.
Zorg dat iemand u komt ophalen na de operatie.
Van de opnameplanning hoort u waar en op welke dag u zich moet melden in het ziekenhuis.
U hoort 2 werkdagen voor uw operatie hoe laat uw operatie precies is. Een medewerker van het ziekenhuis belt u hierover.
Na de operatie wordt u wakker op de uitslaapkamer. Dit heet de Recovery. Als u misselijk bent of pijn heeft, kunt u medicijnen krijgen.
Geen enkele operatie is zonder risico’s. Bij deze operatie is er een kleine kans op een nabloeding of een wondinfectie.
Bel meteen de afdeling Chirurgie als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek Orthopedie of de polikliniek Chirurgie via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Chirurgie, locatie Oost, P3
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
chirurgie@olvg.nl
Polikliniek Chirurgie, locatie West, route 6
020 510 88 80 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Als de polikliniek niet bereikbaar is, belt u met klachten die echt niet kunnen wachten naar de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11
Is de situatie levensbedreigend, bel dan 112.