Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De arts spuit gel in de wand van uw plasbuis, net onder de uitgang van uw blaas. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. De uitgang wordt dan smaller waardoor de urine minder gemakkelijk uw blaas uitloopt.
Het ongewild verlies van urine heet incontinentie.
Het heet inspannings-incontinentie of stress-incontinentie als u urine verliest bij opstaan, bukken, tillen, hoesten, lachen of sporten.
Bij inspanning neemt de druk in de buikholte toe. De sluitspier van de blaas kan de druk niet goed opvangen. Bij inspanning komt er dan ongewild urine uit de blaas.
Bent u allergisch voor bepaalde medicijnen of jodium? Geef dit dan vóór uw behandeling of onderzoek door via MijnOLVG.
Het plassen kan na de behandeling pijnlijk zijn. Er kan soms ook bloed bij uw urine zitten. Dit duurt een paar dagen en gaat vanzelf over.
Iedere ingreep heeft risico’s. Soms zwelt de plasbuis op na de ingreep. Dan lukt het niet om te plassen. U krijgt dan een katheter ingebracht om uw blaas helemaal leeg te maken. Een katheter is een dun slangetje.
Als het nodig is, krijgt u een katheter in de blaas gedurende 1 tot 2 dagen om de zwelling tot rust te laten komen. Het is ook mogelijk om u te leren zelf met een dunne katheter de blaas leeg te maken zodat de slang niet de hele tijd in de blaas hoeft te zitten. De verpleegkundige legt uit hoe u dat doet. U krijgt de nodige materialen mee naar huis.
Doe het de eerste tijd rustig aan. Vraag eventueel een naaste om u te helpen.
Na de behandeling is uw plasbuis kwetsbaar. Een blaaskatheter bij een eventuele volgende operatie of ingreep mag niet te groot zijn. Bespreek dit altijd met uw arts.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Urologie, locatie Oost, P3
020 510 86 94 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
urologie@olvg.nl
Polikliniek Urologie, locatie West, route 16
020 510 86 94 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
urologie@olvg.nl
Verpleegafdeling Urologie, locatie Oost, B7
020 599 27 03 (bij spoed, dag en nacht bereikbaar)