Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Als voorbereiding op de operatie gaat u bij de anesthesioloog langs op het preoperatieve spreekuur van de polikliniek Anesthesiologie. Daar wordt besproken welke vorm van verdoving in uw geval het meest geschikt is. De operatie vindt meestal onder algehele anesthesie, oftewel narcose, plaats.
Hierover kunt u alles lezen in de folder ‘Anesthesie’ onderaan deze pagina.
Met uitzondering van bloedverdunners kunt u eventuele medicijnen gewoon blijven gebruiken. Neem over het gebruik van bloedverdunners contact op met de trombosedienst of de arts die u de tabletten heeft voorgeschreven. Die vertelt u hoeveel dagen vóór de dagbehandeling u moet stoppen met deze medicijnen. Als u medicijnen voor astma of diabetes gebruikt, brengt u die dan mee. Gebruik gedurende een week voor de ingreep geen aspirine of aspirinehoudende middelen. Ook na de ingreep is aspirinegebruik niet toegestaan.
Via het neusgat wordt het neustussenschot benaderd. Er zijn na de operatie dan ook geen littekens zichtbaar aan de buitenkant. Via een incisie in het slijmvlies van het neustussenschot heeft de KNO-arts volledig zicht over het te corrigeren terrein. Het kraakbenige en benige gedeelte van het tussenschot worden rechtgezet en in het midden van de neus geplaatst.
Indien nodig zullen ook de neusschelpen worden verkleind. Als het tussenschot in het midden staat, wordt de incisie gesloten met oplosbaar hechtmateriaal. In beide neusgaten wordt een sponsachtig verband aangebracht en de neus wordt afgeplakt.
De behandeling duurt vijftien tot dertig minuten.
Aan de hand van uw gezondheidstoestand bepaalt de arts wanneer u precies naar huis mag.
Wij raden aan voor begeleiding en vervoer te zorgen. De ingreep kan uw rijvaardigheid zodanig beïnvloeden dat actieve deelname aan het verkeer onverantwoord is. Ook het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer wordt afgeraden. Neem ook de dag na de ingreep zelf nog liever geen actief deel aan het verkeer.
Wij raden u aan de eerste dag thuis te blijven, niet te bukken en niet te persen. Gebruik geen warme maaltijd en warme drank. Ook het nemen van een warme douche raden wij de eerste dag af. Daarna kunt u gewoon douchen, als u ervoor zorgt dat de neus droog blijft.
Als u last krijgt van wondpijn, kunt u 500 milligram paracetamol inne-men, maximaal vijf per dag.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde.