Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een scoliose is een kromming in de ruggengraat. Bij scoliose kan je ook een draaiing in je ruggengraat hebben. Door de draaiing kan je een bochel krijgen. De grootte van de kromming in je ruggengraat kan de arts meten met een röntgenfoto.
Als de kromming van je ruggengraat groter is dan 50 graden kan je een operatie krijgen.
Tijdens de operatie zet de arts een deel van je rug vast. Vaak is dit het deel tussen je schouderbladen. Het deel tussen de schouderbladen beweegt het minst van de hele rug. De arts zet je rug zo recht mogelijk, maar je rug wordt nooit helemaal recht.
Soms heb je bij scoliose ook een bult op je rug. De bult op je rug blijft na de operatie nog zichtbaar.
Meestal opereert de arts via de achterkant, maar soms is het nodig om van de zijkant of van de voorkant te opereren. Tijdens het speciale scoliosespreekuur bespreekt de arts met jou en je ouders hoe de operatie gaat. Je kan dan ook vragen stellen aan de arts.
De medewerkers van de opnameplanning van de afdeling Orthopedie plannen de datum van de operatie in overleg met jou, je ouders en de arts.
Je wordt 1 dag voor de operatie opgenomen op de afdeling Kindergeneeskunde. Je blijft meestal 5 tot 7 dagen in het ziekenhuis. Je ouders kunnen zo veel bij je zijn als je wilt. Als je het fijn vindt, mag 1 van je ouders ook blijven slapen.
Kijk voor meer informatie op de webpagina: Kindergeneeskunde.
Tijdens de operatie maken we gebruik van moderne technieken zoals neuromonitoring en driedimensionale navigatie. Hierdoor is er minder schade aan spieren, wervels en zenuwen. Dat is beter voor je herstel.
Elke dag komt de fysiotherapeut met je te oefenen.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Meestal blijf je 5 tot 7 dagen in het ziekenhuis. Als het beter is om langer te blijven, bespreekt de arts dat met jou en je ouders. Als je naar huis gaat mag je gewoon in een auto zitten. De eerste maand na de operatie kan je vaak nog moe zijn. De arts bespreekt met je hoe je met de vermoeidheid om kan gaan.
Iedere operatie heeft risico’s. Na een scoliose-operatie kunnen er na klachten ontstaan zoals:
Iedere operatie heeft risico’s. Bij deze operatie bestaat een kleine kans op een infectie.
Bel meteen de afdeling Orthopedie als je 1 of meer van deze klachten hebt:
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel je vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kun je ook bellen.
Polikliniek Orthopedie, locatie Oost, P3
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl
Polikliniek Orthopedie, locatie West, route 5
020 510 88 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
mailorthopedie@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie Oost, P4
020 599 30 38 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl
Polikliniek Kindergeneeskunde, locatie West, route 32
020 510 88 90 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kinderpoli@olvg.nl