Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Bij een sanerende ooroperatie maakt de arts het middenoor schoon. Er zijn verschillende aandoeningen waarbij deze operatie mogelijk is:
De sanerende ooroperatie gebeurt via een sneetje achter uw oor. De arts krijgt toegang tot het middenoor door het trommelvlies opzij te klappen.
Als het middenoor erg beschadigd is kan obliteratie nodig zijn. Een obliteratie is een vulling achter het rotsbeen in uw oor. U heeft dan minder kans om een cholesteatoom te krijgen.
Soms heeft u last van gehoorverlies. Uw arts probeert tijdens de sanerende ooroperatie meteen het gehoor herstellen. Soms is daar een tweede operatie voor nodig.
Het is niet altijd mogelijk om het gehoor te herstellen.
U krijgt een sanerende ooroperatie om de chronische middenoorontsteking weg te halen.
U bespreekt met uw arts welke operatie u nu krijgt en of u in de toekomst misschien nog een operatie nodig heeft.
Voor een ooroperatie bent u onder narcose. Dit betekent dat uw hele lichaam is verdoofd. U merkt hierdoor niks van de operatie.
Een chronische middenoorontsteking kan zorgen voor gehoorverlies. De ontsteking of het cholesteatoom kan geluid dempen. Ook kunnen daardoor de gehoorbeentjes beschadigen of kunt u een gat in uw trommelvlies krijgen.
Vaak kan uw arts tijdens de sanerende ooroperatie ook uw gehoor verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden:
Na de operatie gaat u een tijdje naar de uitslaapkamer om wakker te worden. De uitslaapkamer heet Recovery.
Uw zorgverleners controleren uw hart, bloeddruk en ademhaling.
Als het nodig is, krijgt u medicijnen tegen de pijn.
Als de controles goed zijn, brengt uw zorgverlener u naar de verpleegafdeling.
Opleiden zorgverleners in OLVGOLVG biedt kansen aan de zorgverleners van de toekomst. Nieuwe zorgverleners zijn hard nodig. Uitstel van uw operatie of behandelingHeel soms gebeurt het dat uw operatie of uw behandeling niet kan doorgaan. |
Als u zich goed voelt, mag u na de operatie meteen naar huis. Zelf autorijden, fietsen of reizen met het openbaar vervoer raden wij af. Vraag of iemand u naar huis brengt.
Het verband om uw hoofd laat u zitten tot de volgende dag.
Iedere operatie heeft risico’s. Bij deze operatie bestaat een kleine kans op problemen met uw evenwicht of smaak. Dit gaat vanzelf over. Ook is er een kleine kans op een aangezichtsverlamming, lekkage van hersenvocht, hersenvliesontsteking, doofheid of gehoorverlies.
Bel meteen met de Polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde als u 1 of meer van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), locatie Oost, P4
020 599 30 40 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kno@olvg.nl
Polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), locatie West, route 12
020 510 88 94 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
kno@olvg.nl