Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Meestal is onbekend waarom een kind in stuit ligt. Een stuitligging komt vaker voor bij een tweeling- of meerlingzwangerschap, bij een afwijkende vorm van de baarmoeder of het bekken, bij een moederkoek of vleesboom die voor de uitgang ligt, bij aangeboren afwijkingen van het kind en vaker in de eerste maanden van de zwangerschap.
Een kind in stuitligging kan gewoon vaginaal geboren worden waarbij de billen of voetjes als eerste worden geboren. Ook kan een kind in stuitligging door middel van een keizersnede worden geboren. In Nederland hebben de gynaecologen een aantal voorwaarden afgesproken waaronder een gewone, vaginale bevalling verantwoord is, ook bij een stuitligging.
Als de baby in stuitligging ligt, kunt u met 35-36 weken zwangerschap een afspraak krijgen op het Versie-spreekuur. Een speciaal hiervoor opgeleide verloskundige zal dan proberen de baby uitwendig te draaien naar hoofdligging.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Verloskunde.