Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Als u veel pijn heeft, kunt u soms een TENS-behandeling krijgen.
Bij een TENS-behandeling krijgt u plakkers op uw huid rond de plek waar u veel pijn heeft. De plakkers zitten met een dun draadje vast aan een klein apparaat. Via de plakkers krijgt u zachte schokjes. De schokjes doen geen pijn. Door de schokjes kunnen uw zenuwen minder pijn-signalen naar uw hersenen sturen. U voelt dan minder pijn.
U krijgt de TENS-behandeling bij de fysiotherapeut.
Houd er rekening mee dat uw zorgverzekeraar deze behandeling niet altijd betaalt. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.
U bespreekt uw klachten met uw fysiotherapeut.
Samen met de fysiotherapeut bespreekt u waar u de plakkers moet plakken.
U krijgt 2 of 4 plakkers op uw huid. De fysiotherapeut stelt het TENS-apparaat in en leert u hoe u het TENS-apparaat kunt gebruiken. De fysiotherapeut bespreekt met u hoe vaak en hoe lang u het TENS-apparaat gebruikt.
U neemt het TENS-apparaat en de plakkers mee naar huis.
Tijdens de TENS-behandeling houdt u een dagboek bij. U kunt stoppen met het dagboek na de belafspraak.
Elke dag geeft u uw pijn een cijfer tussen 0 en 10. Zo heeft uw fysiotherapeut een idee hoeveel pijn u voelt. De fysiotherapeut kan u dan beter helpen.
Een pijncijfer van 0 betekent dat u geen pijn heeft. Een pijncijfer van 10 betekent de ergst mogelijke pijn die u zich kan voorstellen.
U kunt geen verkeerd pijncijfer geven. Pijn is voor iedereen anders. Als u niet zeker bent welk cijfer het beste bij uw pijn past, probeer uw pijn te beschrijven. Bijvoorbeeld door te beschrijven welke dagelijkse activiteiten u nog kunt doen.
U schrijft ook op of er redenen zijn waarom u meer of minder pijn heeft die dag. Bijvoorbeeld stress of veel lopen.
In het dagboek schrijft u ook op of er bewegingen waren waar u meer of minder pijn van kreeg.
Schrijf het ook op als u iets heeft gedaan tegen de pijn, bijvoorbeeld paracetamol slikken. Bij pijn kunt u paracetamol gebruiken. Gebruik maximaal 4 keer per dag 2 tabletten paracetamol van 500 mg. Doe dit maximaal 7 dagen.
Na ongeveer 6 tot 10 weken bespreekt u het resultaat van de TENS-behandeling met uw fysiotherapeut. Vaak is dit een belafspraak.
Als de TENS-behandeling goed voor u werkt, houdt u het TENS-apparaat. U blijft het TENS-apparaat gebruiken zo lang u het apparaat nodig heeft.
Als de TENS-behandeling niet goed voor u werkt, levert u het TENS-apparaat in bij de balie van het Pijncentrum. U bespreekt met uw arts of er andere behandelingen mogelijk zijn voor u.
Als u het TENS-apparaat gaat inleveren, maak het TENS-apparaat dan eerst schoon met een vochtig doekje.
Vaak krijgt u een afspraak bij de pijnarts. Als de TENS-behandeling niet heeft gewerkt, bespreekt de arts welke mogelijkheden er zijn.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de afdeling via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Pijncentrum, locatie Oost, A4
020 599 81 63 (op werkdagen van 8.15 tot 16.15 uur)
pijncentrum-oost@olvg.nl
Polikliniek Pijnbestrijding, locatie West, route 5
020 510 81 63 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
pijncentrum-west@olvg.nl