Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Het sluiten van de wond gebeurt met een hechtdraad. Voordat de arts/verpleegkundig specialist gaat hechten, krijgt u een verdoving. De verdoving werkt ongeveer 6 uur. Bij pijn kunt u 2 tabletten paracetamol 500 mg gebruiken.
Het hechtdraad lost niet vanzelf op. Uw huisarts verwijdert deze hechtingen als de wond dicht is. Op de plek waar uw huid gehecht is, houdt u altijd een litteken.
Hoelang de hechtingen blijven zitten, hangt af van de plaats van de wond.
De arts op de Spoedeisende Hulp vertelt u wanneer de hechtingen verwijderd kunnen worden. U kunt hiervoor een afspraak maken bij uw eigen huisarts.
In dit overzicht staat hoelang de hechtingen gemiddeld moeten blijven zitten.
Soms heeft de wond meer tijd nodig om te genezen. De hechtingen moeten dan langer blijven zitten. Als dat nodig is, bespreekt de arts/verpleegkundig specialist dit met u.
Om de wond goed te laten genezen, is het belangrijk dat u de volgende adviezen opvolgt:
U houdt altijd een litteken op de plaats van de hechting. U kunt het litteken soepel houden door een vette crème of anti-litteken crème te gebruiken nadat de wond gesloten is.
Soms groeit het litteken verder. Dit heet wildgroei. Dit hangt af van de plaats van de wond en het huidtype. Bij een donkergekleurde huid komt dit vaker voor. Als wildgroei optreedt, bespreek dit dan met uw huisarts.
Smeer in het eerste jaar het litteken in met zonnebrandcrème factor 50 ter bescherming van zonnestraling.
Bel met uw huisarts, de huisartsenpost of met de Spoedeisende Hulp als u 1 van deze klachten heeft:
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bel dan met de Spoedeisende Hulp via het algemene telefoonnummer van OLVG.
OLVG, locatie Oost
020 599 91 11
OLVG, locatie West
020 510 89 11