Schenken en nalaten : jouw betrokkenheid betekent veel voor ons

Schenken

Alleen met steun van betrokken particulieren en bedrijven kunnen wij OLVG steunen met belangrijke extra’s en meer wetenschappelijke onderzoeken. Met een schenking draag je bij aan de zorg voor morgen die altijd doorgaat in de groeiende metropool Amsterdam.

Graag wijzen wij op een fiscaal interessante optie: de periodieke volmacht. Met een periodieke volmacht, waarbij je voor vijf jaar of langer een vast bedrag per maand of jaar schenkt, kun je het bedrag aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel worden voldaan aan een aantal voorwaarden en je moet een schriftelijke overeenkomst van de Belastingdienst invullen en ondertekend versturen naar stichting Vrienden van OLVG.

Steun ons als particulier, bedrijf, fonds of familiestichting. Samen kunnen wij meer betekenen voor de gezondheid van Amsterdammers.

Nalaten

Met een nalatenschap kun je iets betekenen voor het leven en de gezondheid van anderen. Door stichting Vrienden van OLVG op te nemen in je testament kun je een deel (erfstelling) of een vast bedrag (legaat) bestemmen.

Wij hebben als stichting de ANBI-status, wat inhoudt dat wij vrijstelling van successiebelasting hebben. Hierdoor komt het volledige bedrag dat aan ons nagelaten wordt, ten goede aan onze projecten.

Meer weten?

Neem contact op

De informatie op deze pagina is afkomstig van Stichting Vrienden van OLVG. Laatst gewijzigd: 7 februari 2024.